KLUBBEN » ARKIV » ARTIKLER
Bording KFUM i Herning Folkeblad:

Mod til de unge
Bording på landkortet
Bording KFUM i AOIB avisen:

Tilbage til rødderne

Tirsdag 20. december 2011, 10.41

 
Julecup for 39. gang
 

© Ikast avis
Af Ole Bitch
BORDING | Når Bording KFUM i dagene den 27.-30. december arrangerer det årlige håndboldstævne, Midtjysk Julecup, bliver det 39. gang som vært.

I år bliver det med omkring 2000 spillere, trænere og ledere fra 182 hold, der kommer til Bording.
Som sædvanlig er hovedparten af deltagerne fra Danmark, men også klubber fra Tyskland, Polen og Tjekkiet har tilmeldt sig stævnet. Desuden får julecup\'en gavn af ti dommere fra Tjekkiet og Polen.
- Vi glæder os meget til at give alle en sjov oplevelse med masser af håndbold og sociale aktiviteter, siger Teddy Iversen, turneringsansvarlig ved Midtjysk Julecup.
Socialt stævne
Stævnesekretariatet får base i Ikast-Brande Arena, og undervejs benyttes 13 haller i henholdsvis Bording, Engesvang, Ikast, Herning, Hammerum og Gullestrup. Hertil kommer lokale skoler, hvor håndboldgæsterne overnatter og modtager bespisning.
De første deltagere ankommer den 27. december, hvor der er enkelte kampe i Hyldgårdshallerne i Ikast.
- Denne gang har vi valgt at spille nogle få kampe allerede første dag. Det er for at signalere, at selv om deltagerne lige skal finde sig til rette, så oser Midtjysk Julecup af håndbold, forklarer Teddy Iversen.
Han understreger, at stævnet både er for eliten og bredden - og ikke mindst for hele klubben.
- Både klubbernes førstehold og deres femtebedste hold er velkomne. Det handler først og fremmest om at spille kampe, men også om socialt samvær. Spillere og klubfolk på tværs af aldre og hold får mulighed for at hygge sig. Det er også derfor, vi står klar med disco om aftenen, og alle dagene kan vi tilbyde adgang til svømmehallerne i både Ikast og Herning, påpeger Iversen.
Opdeling
Hovedparten af de mange kampe spilles den 28. og 29. december - med afsluttende finalestævne i Ikast-Brande Arena den 30. december.
Deltagerne strækker sig over pige- og drengehold fra U/10 til og med U/18. I år har arrangørerne fra Bording KFUM opdelt U/12, U/14 og U/16-holdene i A- og B-rækker.
- Det er for at undgå, at C-holdene får høvl og taber med 40 mål til de bedste modstandere. Det er vi ikke interesseret i, siger Teddy Iversen.
 
 
 
 

 

 

Tirsdag 29. marts 2011, 13.12
 
 
Fantastisk sæson for Bording-herrer
 
 
© Ikast avis
Af Ole Bitsch , ob@ikastavis.dk
Bording KFUMs herrehold i Serie 1 sluttede sæsonen af med en sejr i Brande og endte dermed på førstepladsen.
Det var den 17. sejr ud af 20 kampe i en helt forrygende sæson for de lokale helte. Truppen har udelukkende bestået af lokale spillere, nogle helt unge og andre med en del divisionskampe bag sig. Det har derfor været velkendte klubsoldater som har været samlet på holdet. Truppens yngste er 19 år og de ældste er rundet 40 somre.
- Det har ikke kun medført sportslig succes, men har også været med til at genskabe en social ånd i klubben, at vi har samlet nogle lokale kræfter, siger holdleder Bent "Big Boss" Knudsen.
Læs mere i Ikast Avis onsdag...

Torsdag 30. december 2010, 12.46

 
Hånden på bolden
 
© Ikast avis
Af Laila Kempel , lak@ikastavis.dk
Tre dages festfyrværkeri ved Midtjysk Julecup lakker mod enden
Der er blevet heppet, buuhet, råbt af dommeren og scoret flotte contramål.
Der er hængt i halhjørner og spillet intens på banerne.
Tre dage med intens håndboldfyrværkeri i hele det midtjyske er ved at lakke mod enden.
For 38. år i træk har Bording KFUM med succes afviklet Midtjysk Julecup for 2000 håndboldsspillere, der har fyldt godt op i haller og på de lokale skoler.
Se flere billeder
her
 
 
 
 

 

 

Lørdag 25. december 2010, 13.16
 
 
Midtjysk Julecup klar til kamp med 250 frivillige
 
 
© Ikast avis
Af Laila Kempel
VENTELISTE | En grundig opdatering og gennemgang af lister og opgaver har betydet, at der i år er oprettet en venteliste med frivillige der står på spring til at hjælpe ved den 38. udgave af håndboldstævnet, der holdes kørende med 250 frivillige

HÅNDBOLD Der skal igen spilles ungdomshåndbold i de lokale haller mellem jul og nytår
Bording KFUM liner for 38. gang op til håndbold ved det traditionsrige Midtjysk Julecup.
Fra både Tyskland, Polen og store dele af Danmark vrimler det til med håndboldspillere, der i forskellige rækker skal dyste om retten til at kalde sig midtjysk julecupmester.
Og efter en nøje gennemgang af lister og opgaver er tingene blevet strammet op, sådan at det store stævne kan holdes kærende med 250 frivillige.
- Julen er ikke det nemmeste tidspunkt at skaffe frivillige på, men vi har haft stor held med det i år, siger Irene Knudsen, Preben Larsen og Annette Strømgaard fra Midtjysk Julecup.
Faktisk er der i år lavet en venteliste med ekstra frivillige, hvis det skulle blive nødvendigt at hidkalde assistance.
Arrangørerne kan notere fremgang i forhold til sidste års deltagerantal og forventer, at der med klubbens egne spillere vil være over 2000 unge håndboldspillere, der motionerer julesulet af sig i 14 midtjyske håndboldhaller fra Bording over Ikast og helt til haller i Herning.
 
 
 
 

 

 

5. december 2010, 15.09
 
 
Serie 1 herrer på førstepladsen
 
 
© Ikast avis
Af Steen Hebsgaard , hebs@ikastavis.dk
Bording KFUMs hold i serie 1 stryger derudad. Med 16 point i 9 kampe har holdet for længst sikret sig en plads i oprykningsspillet til jyllandsserien.
Truppen består af en blanding mellem hedengangne storspillere og unge talenter samt de hjemvendte sønner. Flere af spillerne som har spillet i andre steder er nu vendt hjem til barndomsklubben både for at nyde sit otium, men også for at hjælpe til. Der er stor opbakning til holdet og mange af de spillere der egentlig havde stillet håndboldskoene på hylden har valgt at tage en sæson mere. Det har betydet at holdet både spiller stabilt og seværdigt håndbold. Med 8 sejre i 9 kampe er delmålet om deltagelse i oprykningsspillet opnået.
Første halvdel af sæsonen har budt på mange gode kampe med flot håndbold. Der har været nogle tætte og spændende opgør men også nogle storsejre, hvor holdet virkelig har vist klasse. Der løber rigtig mange divisionskampe rundt på banen når vi spiller kampe, udtaler holdleder Bent Knudsen der sammen med træner Ulrik Andersen også repræsenterer en hel del kampe. Det er måske essensen bag holdets succes at der er en god blanding af rutine og ungdom i truppen.
Der er en rigtig god stemning og gejst når holdet spiller og det er naturligvis også en del af succesen. Det ser ud til at alle spillere nyder at være med og det betyder meget for holdets virke. Den seneste kamp som blev spillet på den ubesejrede hjemmebane i torsdags var et rent topopgør. Inden kampen mod Voel KFUM delte de 2 hold første pladsen, men en overbevisende sejr på 30 – 24 til Bording KFUM betyder at holdet nu ligger alene i spidsen af puljen. Der resterer en kamp mod 3. pladsen fra Sejs som spilles på søndag og herefter kan der holdes juleferie frem til oprykningspillet starter i januar.
 
 
 
 

 

 

Fredag 17. september 2010, 9.02
 
 
Fem seniorhold hos Bording KFUM
 
 
© Ikast avis
Af Ole Bitsch , ob@ikastavis.dk
Den lokale håndboldklub stiller i den kommende sæson op med herrehold i 3. division, Serie 1 samt to mandskaber i Serie 3. På damesiden er KFUM klar med et hold i Serie 1
Forud for den kommende sæson er man i Bording KFUM Håndbold - modsat mange andre klubber - i en heldig situation. Bording-klubben kan nemlig mønstre hele fem seniorhold - fordelt over fire herremandskaber samt klubbens Serie 1-hold på damesiden.
Hos herrerne er Bording repræsenteret via to Serie 3-hold, et hold i Serie 1 samt KFUMs 3. divisionsherrer.
- Det er dejligt at se så mange spillere i klubben. Det er jo ikke alle, der træner, men bare det, at der liv i hallen i ugens løb samt til vores hjemmestævner i weekenden betyder meget for klubmiljøet, siger Bording-træner Stefan Kristensen.
Spændende sæson
Klubbens trup til 3. division og Serie 1-herrerne tæller 24 spillere. Bording har op til sæsonen sagt farvel til mange rutinerede spillere, mens en række nye unge spillere er kommet til.
- Trupperne bliver virkelig spændende at følge i år. Vi må nok sige, at vi spillemæssigt ligger under der, hvor vi gerne vil være på nuværende tidspunkt. Omvendt handler det om at have is i maven, og hele tiden arbejde efter den proces, vi har sat i gang. Det vigtigste for os pt. er, at vi har gode træninger, hvor der bliver arbejdet benhårdt, forklarer Stefan Kristensen.

Læs mere i Ikast Avis fredag...
 
 
 
 

 

 
 

Onsdag 5. maj 2010, 13.11
 
 
Bording KFUM klar med ny cheftræner
 
 
Stefan Kristensen (tv.) er tilbage i Bording KFUM - her i selskab med Kasper Bak Hansen fra bestyrelsen (Privatfoto)
© Ikast avis
Af Ole Bitsch , ob@ikastavis.dk
Den tidligere divisionsspiller, Stefan Kristensen, returnerer til klubben, hvor Han skal træne 3. divisionsherrerne
Håndboldklubben Bording KFUM har sat navn på cheftræneren, der i den nye sæson skal stå i spidsen for 3. divisionsherrerne. Det bliver den 41-årige Stefan Kristensen, som har indgået en toårig aftale med Bording-klubben.
Stefan Kristensen er allerede et velkendt ansigt hos KFUM, hvor han tidligere har trænet Serie 1-herrerne samt klubbens 3. divisionsdamer.
- Det har været vigtigt for os at finde en træner, som vi er sikker på, passer godt til klubben. Det ønske har vi fået opfyldt med Stefan Kristensen. Han ved, hvad Bording KFUM står for, og vi ved, hvad Stefan står får. Vi tror på, at han kan medvirke til at styrke førsteholdet, men også den sociale klubånd, som vi ønsker at prioritere endnu mere fremover, fastslår Kasper Bak Hansen, bestyrelsesmedlem i Bording KFUM.
En spændende trup
Stefan Kristensen møder frem med en stor bunke håndbolderfaring. Som aktiv blev han noteret for 210 divisionskampe for Ikast FS. Sammenholdt med rutinen som træner, håber Stefan Kristensen, at han kan sætte sit præg på Bordings 3. divisionsmandskab, der sluttede den netop afsluttede sæsonen lige over nedrykningsstregen.
- Bording har et spændende hold, hvor der er en god blanding mellem rutinerede stamspillere og en del unge spillere. Den endelige trup er endnu ikke på plads, men får vi mod forventning ikke et par forstærkninger udefra, så ser det stadig fornuftigt ud, mener Stefan Kristensen.
Skal stabilisere sig
Ifølge den nye cheftræner, så er målsætningen for Bordings førstehold, at 3. divisionsherrerne skal stabilisere sig i rækken. Men det kræver et solidt koncept, som skal indarbejdes hurtigst muligt.
- Vi skal have skabt en god base i defensiven. Her bliver masser af tempo, stor aggressivitet og en skarp kontrafase de afgørende elementer. Vi skal kæmpe sammen som en enhed. Jeg har den indstilling, at et godt kollektiv er bedre end to stærke individer, siger Bording-træneren, der har første træningsdag på tirsdag, hvor 20-25 spillere ventes at møde op.
Formanden som træner
Også KFUMs andethold på herresiden har fået ny træner. Det bliver klubsoldaten og den nuværende formand, Ulrik Andersen, der skal stå i spidsen for Serie 1-holdet.
 
 
 
 

 

 

Torsdag 29. april 2010, 14.31
 
 
Skumhåndbold i Bording Hallen
 
 
© Ikast avis
Af Redaktionen , presse@ikastavis.dk
For nylig var Bording KFUM for anden gang vært ved et såkaldt skumhåndboldstævne. 17 hold og over 80 spillere deltog i stævnet
Håndboldklubben Bording KFUM var for anden gang vært ved et såkaldt skumhåndboldstævne. 17 hold og over 80 spillere deltog i stævnet,.
- De små baner var sat op, skumboldene var klar og spillere samt dommere fra nær og fjern var i godt humør. Så scenen til Midtjyllands hyggeligste event var sat, fortæller Frederik Engedahl fra Bording KFUM.
De indledende gruppespil blev skudt i gang, hvorefter vindere og tabere blev delt op i henholdsvis A og B rækker. Med alt fra 1. divisionsspillere til hyggeboldens mestre fra Serie 4-aktører, var der lidt til enhver smag.
Opbakning, fadøl og pølser
Intensiteten i de til tider velspillede kampe stod i skarp, men dog behagelig, kontrast til stemningen udenfor banen. Nogle valgte at heppe på deres favoritter, bevæbnet med fadøl og pølser fra hallens beværtning, mens andre restituerede mellem kampene med en kold i hånden på den solbeskinnede parkeringsplads, hvor musikken fra de mange bilradioer bidrog til den festlige stemning.
Vindere fra Rækker Mølle
Efter de to indledende gruppespil - og de overståede semifinalepladser - var der dømt A-finalen. Oven på en kamp, der, trods den voksende mængde indtagede fadøl, indeholdt både tekniske- og taktiske pragtpræstationer, kunne et hold fra Rækker Mølle trække sig tilbage med den prestigefyldte titel "Midtjysk Mester i Skumhåndbold 2010".
klochsvej 25
 
 
 
 

 

 

Onsdag 24. marts 2010, 10.23
 
 
Nye håndboldtalenter på vej i Bording
 
 
De glade håndboldpiger fra Bording KFUM er klar til kampen om kredsmesterskabet
© Ikast avis
Af Laila Kempel , lak@ikastavis.dk
To måske tre af klubbens ungdomshold har kvalificeret sig kampen om kredsmesterskabet
Håndboldtalenterne spirer frem i Bording KFUM håndbold.
Foreløbig har to og måske tre af klubbens ungdomshold kvalificeret sig til det kommende kredsmesterskab.
Helt forrygende er det gået for U10 pigerne, hvor klubben med bare 15 spillere har kunnet have to hold i henholdsvis A og B rækken
Begge har formået at gøre det så godt, at de har kvalificeret sig til at skulle spille om kredsmesterskabet den 10. april.
Bording KFUM håndbold er puljemester i A-rækken, mens en 2. plads i b-rækken giver adgang til det kommende mesterskabsspil
Også på drengesiden er der håb om, at U10 drengene får forlænget sæsonen med ekstra kampe om kredsmesterskabet
 
 
 
 

 

 

Onsdag 27. januar 2010, 10.56
 
Jubilæumsfest hos Bording KFUM
 
 
- Vi glæder os til at fejre 40 års-jubiæet med hele Bording, siger Ulrik Andersen, formand for håndboldklubben Bording KFUM
© Ikast avis
På lørdag markerer den lokale håndboldklub sin 40 års fødselsdag - det sker med showkampe, ungdomsaktiviteter samt aftenfest med spisning, hygge og livemusik
Bording Hallen dækkes op til farverig jubilæumsfest, når Bording KFUM markerer håndboldklubbens 40 års jubilæum. Det sker lørdag den 30. januar - og hele byen er inviteret.
- I al beskedenhed glæder vi os over, at Bording KFUM i fire årtier har været med til at præget byen og lokalområdet. Det mener vi bestemt er værd at fejre, siger Ulrik Andersen, formand for Bording KFUM.
Alsidig fest
Håndboldafdelingen har sammensat et varieret program for jubilæet, som skydes i gang lørdag klokken 14. I Bording Hallen bliver der mulighed for at stifte bekendtskab med klubbens tidligere koryfæer, når KFUMs "Young Stars" møder "Old Stars".
Hos "ungdomsholdet", der primært består af spillere over 40 år, er velkendte Bording-navne som Søren "Jøns" Jensen og Morten Højgaard blandt profilerne. Hos de endnu mere rutinerede modstandere, har forhenværende stjerner som Steen Madsen og Laurits Løhde indvilliget i at stille op.
- Det bliver helt sikkert en underholdende kamp mellem de unge og de lidt ældre. Som en ekstra ingrediens, forstærkes "Young Stars" blandt andet med yngre kræfter, der er børn af udvalgte "Old Stars"-spillere, forklarer Ulrik Andersen.
Han har en klar forventning om, at Bordings håndboldglade borgere tropper op i arenaen på Klochsvej.
- Da Bording Hallen fejrede 25 års jubilæum med en opvisningskamp i 2003, var der stuvende fyldt. Vi håber da, at folk har lyst til at skabe en god fest sammen med KFUM, siger formanden.

Indsamling til ungdommen
Umiddelbart efter showkampen, sendes klubbens ungdomshold på banen - formålet er at samle penge ind til ungdomsafdelingen i Bording KFUM. De unge talenter tester evnerne mod keeperne fra klubbens 3. divisionsherrer. Det giver samtidig tilskuerne mulighed for at tegne målaktier, hvor beløbet går til et opstartsstævne i august.
- Vi har tidligere forsøgt os med samme koncept. I december sidste år lykkedes det vores børnehold at indsamle 10.000 kroner på en time. Så mon ikke, ungdomsafdelingen også kan få lidt penge i kassen, funderer Ulrik Andersen.

Retro-aften
Bordings 3. divisionsherrer deltager ligeledes i en opvisningskamp. Her er modstanderen det gamle ynglingehold fra årgang 1978/79 - også her er spillere kaldt til tjeneste fra nær og fjern.
Mens eftermiddagens arrangement er gratis, skal man købe billet for at deltage i lørdagens aftenfest. Temaet er retro, hygge og dans, når menuen med stegt flæsk og persillesovs kombineres med 60\'er-musik fra Holstebro-bandet "Billybobbers".
- Foreløbig er 60 personer tilmeldt festen. Vi regner med være i hallens cafeteria, hvor vi kan fastholde atmosfæren og intimiteten. Men bliver vi flere, så trækker vi over i Hal B, påpeger Ulrik Andersen.
Nærhed og lokalforankring
KFUM-formanden har ikke svært ved at sætte ord på håndboldklubbens fire årtier - og årsagen til populariteten.
- Der har altid været den særlige Bording-ånd i klubben og hallen. Denne lokal forankring har givet borgerne nærhed, ejerskab og noget at identificere sig med. Særligt, da KFUM - i starten af 80'erne og 90'erne, hvor herrerne spillede i 2. division og damerne i 1. division - kunne man mærke stoltheden i hele Bording, siger Ulrik Andersen.
Tiden med elitesatsning i KFUM er forbi. Økonomien er ikke til absolut tophåndbold, men klubben har stadig masser at tilbyde, mener formanden.
- Vores styrke er de mange sociale aspekter og et stort engagement, som man møder på alle vores hold. De elementer giver stadig tilgang udefra. Men også vores børne- og ungdomsafdeling oplever positiv fremgang, fastslår han.
 
 
 
{C}{C}
 

 

 

Onsdag 13. januar 2010, 8.21

 
40 år med Bording KFUM Håndbold
 
© Ikast avis
JUBILÆUM Det fejres med opvisningskampe og fest den 30. januar
FEST Der bliver gang i den når Bording KFUM fejrer jubilæum den 30. januar.
Dagen starter med opvisningskamp mellem Old Stars mod Young Stars. Her vil spillere fra klubbens ungdom dyste mod hinanden.
Der bliver rig mulighed for at stifte bekendtskab med nogle af klubbens "gamle" talenter, når de tester formen. Derfor håber arrangørerne også at rigtig mange vil dukke op i hallen og være med til at gøre dagen festlig.
Efter showkampen kommer klubbens ungdom på banen med et arrangement, der skal være med til at samle penge ind til klubben. Efter det ungdommelige indslag spiller 3. divisions herre en venskabskamp.
Her vil klubbens flagskib i seniorafdelingen få mulighed for at vise sig frem.
Der bliver uden tvivl en masse lækkerier på banen til ære for publikum.
I løbet af dagen vil der være konkurrencer og god stemning i hallen samt i cafeteriet. Eftermiddagens arrangement er gratis og alle er velkomne.
Om aftenen er der spisning i hallens lokale, og her er alle også inviteret. Billetter kan købes i hallens cafeteria.
Efter spisning spiller 60\'er bandet Billybobbers fra Holstebro op til dans. Det er et firemands orkester som ikke giver den for lidt. Der er således også noget at glæde sig til om aftenen.
Dagens program og billetpriser med mere kan studeres på klubbens hjemmeside
www.bordingkfum.dk.
Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de gemmer også information om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold. Du kan forsætte med at bruge vores side som altid, hvis du accepterer at vi bruger cookies.
Copyright Bording KFUM Håndbold 2018